Consument


Consumenten rechten: Uw recht op een perfecte vloer

Uw thuis, uw vloer

Als consument streeft u naar de perfecte vloer die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel bijdraagt aan de sfeer en uitstraling van uw huis. Een goede vloer kan uw interieur compleet maken. Echter, wat gebeurt er als u niet tevreden bent over uw nieuw geïnstalleerde vloer? Er kunnen zichtbare of voelbare gebreken optreden, zoals oneffenheden, geluiden bij het belopen, of een foutieve plaatsing van de ondergrond.

Actie ondernemen als consument

Wanneer u gebreken constateert, is uw eerste stap het benaderen van de vloerlegger, leverancier of een geschillencommissie om het probleem aan te kaarten. In veel gevallen komt u samen tot een oplossing. Echter, bij een blijvend meningsverschil is het raadzaam een onafhankelijk deskundige in te schakelen.

Consumenten - floor inspector - onafhankelijk deskundige in vloeren

Onze deskundige rol: Uw belangen behartigd

Wij bieden onpartijdige expertise om u als consument bij te staan in geschillen rondom uw vloer. Onze aanpak is helder en efficiënt: u neemt contact met ons op, stuurt de benodigde documentatie en foto’s door. Na ons locatie bezoek, en na onze analyse van de situatie, ontvangt u een uitgebreid deskundigenrapport.

Second opinion service

Twijfelt u aan de eerder ontvangen beoordeling? Wij bieden een second opinion aan waarbij onze onafhankelijkheid garandeert dat we een grondige en eerlijke evaluatie geven van de staat van uw vloer.

Bemiddeling en oplossing

Als deel van onze dienstverlening kunnen wij ook bemiddelen tussen u en de retailer om een snelle en bevredigende oplossing te bewerkstelligen.

Samenvatting

Elke consument verdient een vloer die aan alle verwachtingen voldoet. Mochten er onverhoopt problemen ontstaan, dan kunt u rekenen op onze deskundige ondersteuning.


Heeft u een vraag? Of zit u met een vloerconflict? Stuur uw vraag of verzoek dan graag per email [email protected]

    Scroll naar boven