Een oude wijze spreuk luidt: Door je niet voor te bereiden, bereid je je voor om te falen.

Hoe bereid jij je voor op het gebruik van onbekende materialen zoals een nieuwe primer, egaline, lijm, lak of olie? Veel tegelzetters, stoffeerders en parketleggers lijken op goed geluk te werken, zonder zich echt in de materie te verdiepen. We zien tijdens vloer klachten en geschillen steeds vaker dat vakmensen aangeven niet bekend te zijn met de materialen waarmee ze werken. Dit roept de vraag op: is de huidige generatie “vakmensen” misschien te nonchalant of ongeïnteresseerd?

De bouwwereld ontwikkelt zich razendsnel, met steeds nieuwe materialen en technieken. Dit dwingt fabrikanten van primers, egalines en lijmen om hun producten voortdurend aan te passen. Deze veranderingen vereisen ook een andere aanpak in de toepassing. Echter, veel tegelzetters, stoffeerders en parketleggers lijken deze ontwikkelingen te negeren. Ze behandelen elke primer hetzelfde en passen hun werkwijze niet aan aan de ondergrond.

Heb je wel eens gezien hoe een vakman de ondervloer beoordeelt, of hoe primer, egaline of lijm wordt aangebracht? Let bij de volgende klus eens goed op. Elke ondergrond heeft zijn eigen dichtheid en samenstelling, en dat maakt een gedegen vloercontrole essentieel. Blijven leren over nieuwe materialen en technieken is cruciaal in deze branches.

In het verleden kwamen tegelzetters, stoffeerders en parketleggers vaak met de schrik vrij, maar de nieuwe materialen zijn minder vergevingsgezind. Dus, beste “vakmensen”, wat gaan jullie anders doen?

Blijven jullie achter met kennisachterstand, zie ik jullie bij de volgende bijscholing of bij de volgende klacht?

Scroll naar boven