Elk materiaal heeft een werkingscoëfficiënt.
Zo zal de werkingscoëfficiënt bij een materiaal als PVC reageren op schommelingen in temperatuur en bij een materiaal als hout op schommelingen in vochtwaarde.
Wanneer men een vloer vol vlak verlijmd aan de ondergrond, fungeert de lijm ook als een soort rem op de werkingscoëfficiënten.
Wanneer men echter een vloer zwevend installeert, dan kan bij uitzetting of krimp de ene strook de andere doen opschuiven/verplaatsen.
Een zwevend geïnstalleerde vloer heeft daarom ALTIJD en RONDOM zwelruimte nodig om te kunnen uitzetten.
Alle fabrikanten schrijven hun eigen verwerkingsvoorschriften. Hierin geven ze stap voor stap aan waar rekening mee te houden, en hoe hun vloeren gelegd dienen te worden. Deze verwerkingsvoorschriften voegen ze veelal bij in hun verpakking en ze plaatsen deze online op hun website.
Toch is het voor menig vloerleggers lastig om dit ergens in hun grijze massa op te slaan. De foto’s tonen aan dat deze vloerlegger het in vedergeval niet had begrepen toen hij deze klik PVC vloer installeerde.
Voor alle vloerleggers, ook al wil je klant dat de zwevend geïnstalleerde vloer strak aansluit op een kozijn of dorpel? NIET DOEN, jij dient als legger altijd de verwerkingsvoorschriften te respecteren.
Voor alle consumenten, zwevend installeren is veelal voordeliger dan vol vlak verlijmd installeren. Maar realiseer dat elk voordeel een nadeel kent.
Fout: Contact formulier niet gevonden.