Wat nou krasvaste vloer?

Kent u zo’n verhaal? “We hebben deze vloer nu vier jaar en overal zitten krassen! Het zou een krasvaste vloer zijn met 15 jaar garantie.”

Voordat je nu denkt dat ik een mooi vak heb, weet dat dit soort verhalen ook behoren tot mijn dagelijkse kost. Dus, voor je besluit om onafhankelijk deskundige te worden, wees gewaarschuwd 😉 .

Het is natuurlijk maar gekheid en ik begrijp de teleurstelling heus wel, maar laten we even duidelijk zijn: krassen ontstaan niet ineens na twee of drie jaar. Ze beginnen vaak al vrij snel. Een stoel verschuiven, een buurman die op visite komt met leren zolen, een kind dat komt spelen, een dol dwaze hond, je kunt het zo gek niet bedenken.

Wat nou krasvaste vloer?

Laat ik het helder maken: krasvast betekent simpelweg bestand tegen krassen. Dit betekent niet dat er nooit krassen in de vloer kunnen komen. Hier zit het grote verschil met de term ‘krasvrij’. Veel consumenten denken bij de term ‘krasvast’ ten onrechte dat ze een vloer kopen die nooit krassen zal vertonen. Zelfs zand kan nog steeds krassen veroorzaken in een krasvaste vloer. Dit geldt voor PVC vloeren, laminaatvloeren, parketvloeren, gietvloeren, tegelvloeren, natuurstenen vloeren, etc.

Als consument is het belangrijk om niet alleen vooronderzoek te doen, maar ook logisch na te denken.

Hoewel de term ‘krasvrij’ door fabrikanten soms wordt gebruikt, dienen deze zich goed te realiseren wat deze term daadwerkelijk betekent. Ook juridisch.

Dus, bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Wees dan realistisch. Kijk niet alleen naar één term, maar naar het hele plaatje. Is de vloer geschikt voor uw specifieke situatie? Voldoet het aan al uw wensen en eisen? Of laat u zich leiden door de prijs en zoekt u nu naar een excuus om een minder geschikte keuze goed te praten?

Wees kritisch en bewust in uw keuze, zodat u een vloer vindt die echt bij u past.

Scroll naar boven