De NEN 2741

Wat jullie op de foto’s zien is het opdrijven van vloerverwarming leidingen en elektra leidingen in een anhydriet vloer.

Anhydriet vloeren, opdrijvende leidingen, NEN 2741
Opdrijvende leidingen anhydriet dekvloer – NEN2741

In de norm voor in het werk vervaardigde dekvloeren, de NEN 2741 staat vermeld dat indien in de dekvloer leidingen of buizen worden aangebracht, de dikte van de cementdekvloer boven deze leidingen en/of buizen tenminste 25 mm moet bedragen.

De uitvoerder verschuilt zich bij de consument achter de tolerantie van de hellingshoek en wijst alles van zich af.

Tja dat red de uitvoerder met een dominante houding en technische termen bij een gemiddelde consument.
Maar niet als ik op de bouw kom, daarvoor ben ik bouwkundig te goed onderlegd.
In opdracht van de consument maak ik een afspraak bij de consument in de nieuwbouwwoning en nodig tevens alle betrokken partijen uit. Iedereen geeft akkoord, maar tijdens mijn bezoek zijn ineens alle drie de uitvoerders niet op de bouw en kunnen op dat moment ook niet naar de woning komen.

Tja jongens, je kunt wel weglopen maar dat verandert niets aan de situatie. Daarnaast wordt de relationele sfeer met je klant er niet beter op, bovendien gaat negatieve informatie razend snel over de nieuwbouw wat anderen bij de vooroplevering alleen maar alerter maaakt.

Ik heb de klant geadviseerd de 5% regeling per direct te blokkeren.
De 5%-regeling is het wettelijke recht van de koper van een nieuwbouwwoning om bij de oplevering 5% van de aanneemsom in een depot te storten bij de notaris. Vind je bij de oplevering of in de eerste 3 maanden na de oplevering gebreken, dan is de regeling een stok achter de deur: als de aannemer de gebreken niet herstelt, kun je de uitkering van 5% tegenhouden.

Veelal kun je samen beter zoeken naar een oplossing.
Zeker in het geval wanneer je als aannemer een fout hebt gemaakt.

Benno Broen, beëdigd en onafhankelijk deskundige in vloeren.

    Scroll naar boven