Scheur na het polijsten

Dit had je nooit had je verwacht, een scheur na het polijsten.
Na aankoop van een nieuwe woning maken de eigenaren een afspraak bij een gerenomeerd natuursteen bedrijf om hun 32 jaar oude natuursteen vloer te laten opfrissen.
Het bedrijf komt ter plaatse om de vloer te beoordelen en de wensen te bespreken.

Enkele weken later wordt de natuursteen vloer gepolijst. Tijdens de werkzaamheden ontstaat er scheur na het polijsten.

De eigenaar van de woning komt in geschil met het natuursteen bedrijf. De eigenaar van de woning schakelt Floor Inspector in om een technische inspectie uit te voeren.
Het natuursteen bedrijf heeft diens werkzaamheden professioneel en met de grootste zorg uitgevoerd, hen valt niets te verwijten.
Onder het natuursteen zat namelijk een breuklijn die zich nu door de trilling heeft doorgezet.

De eigenaar van de woning dient de kosten voor herstel voor eigen rekening te nemen en dient de factuur voor het polijsten te voldoen. Uiteraard baalt de eigenaar van de woning, echter voelt zich gehoord.

Scheur na het polijsten
Scheur na het polijsten

Wanneer het natuursteen is verwijderd zal men de breuklijn verder moeten inspecteren. Wanneer blijkt dat de breuklijn stabiel is en is veroorzaakt door het zetten van de woning. Dan kan men de dekvloer verstevigen om herhaling te voorkomen. Wanneer blijkt dat de breuklijn instabiel is, dient men eerst de oorzaak achterhalen en dit op te lossen.

Heeft u ook een probleem met uw vloer? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Als onafhankelijk deskundige is Floor Inspector u graag van dienst

Scroll naar boven