Klik pvc vloer en uitzetten

Klik pvc vloer is zwevend gelegd over het oude tapijt. Volgens de winkelier en de pvc legger was het geen probleem.
Na enkele maanden komt de klik pvc vloer omhoog. De consument neemt contact op met de winkelier, deze geeft de consument de mededeling dat het tapijt voor het leggen verwijderd moest zijn en wees de klacht af.
De consument was verbaasd over de gedane uitspraak, immers had zowel de winkelier als de pvc legger aangegeven dat het geen probleem was.
De consument neemt voor advies contact op met Floor Inspector. Later op de dag heeft deze ons voorzien van de aankoopnota en het email verkeer.
Als onafhankelijk deskundige heb ik een vloer technische inspectie op locatie voorgesteld, hiermee stemde de consument in.

Vloer technische inspectie – klik pvc vloer

In de woonkamer van 36 m² ligt een klik pvc vloer van het niet te noemen merk. Bij de schuifpui richting de tuin is de pvc vloer geknikt en staat deze zo’n 8 cm hoog.
Daar de kopse verbinding als was gebroken, kon ik er eenvoudig een deel uithalen.
Het onderliggende nylon tapijt had een densiteit van 6mm.
Op diverse plaatsen heb ik de rand afwerking verwijderd, de klik pvc vloer lag strak tegen het kozijn van de schuifpui. Ook langs de muren lag de pvc vloer strak.

Deskundigen oordeel

De retailer heeft de consument onjuist geïnformeerd. Zo is de klik pvc vloer niet alleen op een ondeugdelijke ondergrond geïnstalleerd, eveneens heeft de pvc legger geen rekening gehouden met het uitzetten van het materiaal.
In de legvoorschriften van de fabrikant staat zeer duidelijk omschreven waar de ondergrond aan moet voldoen. Daarnaast wordt ook de expansie ruimte goed omschreven.
De retailer heeft zich niet gehouden aan de bij het product behorende legvoorschriften.

Oplossing van het geschil

De retailer is opgedragen om de klik pvc vloer en het onderliggende tapijt te verwijderen en af te voeren.
Aansluitend zal de retailer de ondergrond geschikt moeten maken voor het installeren van een pvc vloer. Door de retailer dient een voorgeschreven ondervloer en nieuwe klik pvc vloer te worden geleverd, geïnstalleerd en afgewerkt.

Heeft u ook een klacht over uw pvc vloer? Meld deze dan bij Floor Inspector.
Vul het onderstaande formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.

Als onafhankelijk deskundige is Floor Inspector u graag van dienst

Scroll naar boven