Slecht gelegde pvc vloer

De gevolgen van een slecht gelegde PVC vloer en hoe je dit kunt voorkomen

PVC vloeren zijn de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen vanwege hun prijs en gebruiksvriendelijkheid. Maar net als elk ander type vloerbedekking, kunnen ze problemen opleveren als ze niet correct worden geïnstalleerd. In deze tekst belichten we de mogelijke gevolgen van een slecht gelegde PVC vloer en geven we enkele tips om deze problemen te voorkomen.

klachten bij pvc vloeren - slecht gelegde pvc vloer

Enkele problemen bij slecht gelegde pvc vloer

1. Opbolling of luchtbellen Een veelvoorkomend probleem bij een slecht gelegde PVC vloer is het ontstaan van luchtbellen of opbollingen. Dit kan gebeuren als de vloer niet goed is voorbereid of als er luchtbellen onder het PVC materiaal zijn ontstaan tijdens het legproces.

2. Naden en kieren PVC stroken of tegels die niet nauwkeurig naast elkaar worden geplaatst, kunnen leiden tot zichtbare naden of kieren. Dit niet alleen esthetisch onaantrekkelijk, maar kan ook leiden tot het binnendringen van vocht en vuil, waardoor de levensduur van de vloer vermindert.

3. Onregelmatige vloeroppervlakte Als de ondervloer niet goed is geëgaliseerd voordat de PVC vloer wordt gelegd, kan dit leiden tot een ongelijke oppervlakte. Dit kan zorgen voor struikelgevaar en een oncomfortabel loopgevoel.

4. Loslaten van de vloer In sommige gevallen kan een slecht gelegde PVC vloer loskomen van de ondervloer, vooral in gebieden met hoge loop verkeer of waar zwaar meubilair wordt geplaatst.

klachten bij pvc vloeren - slecht gelegde pvc vloer

Hoe voorkom je een slecht gelegde PVC vloer?

  1. Kies voor een professional: Hoewel het verleidelijk kan zijn om te besparen op installatiekosten, kan het inschakelen van een ervaren professional op de lange termijn geld besparen door problemen te voorkomen.
  2. Voorbereiding van de ondervloer: Zorg ervoor dat de ondervloer schoon, droog en geëgaliseerd is voordat de PVC vloer wordt gelegd.
  3. Kwaliteitsmaterialen: Investeer in kwalitatieve lijm en PVC materialen. Goedkope alternatieven kunnen leiden tot problemen zoals loslaten of vervorming.
  4. Volg de instructies: Elke PVC vloer heeft zijn eigen specifieke installatie-instructies. Het is essentieel om deze nauwkeurig te volgen.

Een PVC vloer kan een prachtige en duurzame aanvulling zijn op elk interieur. Maar het is essentieel om de installatie correct uit te voeren om de meest voorkomende problemen van een slecht gelegde PVC vloer te voorkomen. Door de tijd te nemen voor een goede voorbereiding en te investeren in kwaliteitsmaterialen, kan je jarenlang genieten van een prachtige en probleemloze vloer. Neem contact op.

    Benno Broen, beëdigd en onafhankelijk deskundige in vloeren.

    Scroll naar boven