Verkleuring bij pvc vloeren

Met enige regelmaat ontvangen we vragen over de normen die gelden voor de verkleuring bij pvc vloeren. In dit artikel zullen we ingaan op deze kwestie en proberen we duidelijkheid te scheppen voor deze doelgroep.

Verkleuring

Pvc vloeren zijn bij een bepaald publiek populair vanwege de aan hun beloofde duurzaamheid, onderhoudsgemak en veelzijdigheid. Ze worden gebruikt in zowel residentiële als commerciële omgevingen. Echter, krijgen in werkelijkheid ook pvc vloeren te maken krijgen met verkleuring.

Verkleuring kan verschillende oorzaken hebben, waaronder blootstelling aan direct zonlicht, chemische stoffen, vervuiling of andere externe factoren. Het is belangrijk om te begrijpen dat bepaalde mate van verkleuring normaal is en kan optreden na verloop van tijd.

Leverancier

Echter, als de verkleuring buitensporig is of ongelijkmatig optreedt, kan dit duiden op een probleem met de kwaliteit van het materiaal of het onderhoud ervan. In dit geval is het raadzaam om contact op te nemen met uw leverancier of de fabrikant om het probleem te beoordelen en eventuele garanties te controleren.

Verkleuring beperken

Om de verkleuring bij pvc vloeren te minimaliseren, zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die genomen kunnen worden. Ten eerste is het belangrijk om blootstelling aan direct zonlicht te beperken door middel van gordijnen, jaloezieën of zonneschermen. Het UV-licht in zonnestralen kan namelijk de kleur van het pvc-materiaal aantasten.

Daarnaast is het raadzaam om voorzichtig om te gaan met chemische stoffen en agressieve schoonmaakmiddelen. Deze kunnen schade veroorzaken aan de beschermende toplaag van de pvc vloer, wat kan leiden tot verkleuring. Het is belangrijk om alleen de fabrikant voorgeschreven schoonmaakproducten te gebruiken, deze zijn specifiek ontwikkelt en geschikt voor het gebruik op hun pvc vloeren.

Grondig reinigen van pvc

Tenslotte is regelmatig onderhoud essentieel om de levensduur en uitstraling van uw pvc vloer te behouden. Regelmatig stofzuigen en dweilen met het voorgeschreven reinigingsmiddel zal helpen bij het verwijderen van vuil en voorkomen dat dit zich ophoopt en mogelijk tot verkleuring leidt.

Verkleuring bij pvc vloeren

Kortom, verkleuring bij pvc vloeren kan optreden als gevolg van verschillende factoren. Sommige mate van verkleuring na verloop van tijd is normaal, maar buitensporige of ongelijkmatige verkleuring kan duiden op kwaliteitsproblemen. Het nemen van voorzorgsmaatregelen zoals het beperken van blootstelling aan direct zonlicht, voorzichtig omgaan met chemische stoffen en regelmatig onderhoud kunnen helpen bij het minimaliseren van verkleuring en het behouden van de uitstraling van uw pvc vloer.

Neem dus altijd eerst contact op met uw winkelier. Komt u er niet uit met uw winkelier, dan kunt u altijd nog contact opnemen met de leverancier.

Twijfelt u aan de bevindingen dan staat het u vrij om door een onafhankelijk deskundige in vloeren de verkleuring te laten beoordelen.

Scroll naar boven